Dekorasyonda En Çok Tercih Edilen Çerçeve Modelleri

çerçeve modelleri

Dekorasyonların tamamlayıcı olarak çerçeveler akla gelmektedir. Çerçevelenen yazı, fotoğraf, resim gibi size değer katan ve anı olarak aklınızda yer edinen ürünleri çerçeve yaparak dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Çerçeveler ile iç dekorasyon ve mimaride şık dokunuşlar yapabilirsiniz.  Dekorasyonda en çok tercih edilen çerçeve modelleri ile işyeri veya evinizi dekore ederken fikir edinebilirsiniz. Duvarlara göre ve çerçeveyi asmayı düşündüğünüz yere, çerçevelerin renkleri ve özelliklerine göre inceleyerek en uygun olanı seçebilirsiniz. Çerçevelerin ham maddesi, ebatı ve özellikleri farklıdır. Desen ve renkleri duvarlarlarla uyumlu olduğunda daha dikkat çekici ve şık durur. Odaya farklı bir hava katarak sizi daha çok yansıtır. Dekorasyonda en çok tercih edilen çerçeve modellerini inceleyip sizin için en uygun modeli seçerek kullanabilirsiniz.

Ahşap Çerçeveler

Modernliğin ve teknolojinin getirdiği renklerden sıkılanlar ve evinde doğanın renklerini kullanarak daha doğal ve yaşanabilir bir alan oluşturmak isteyenler ahşap ürünleri kullanmaktadır. Modern eşya ve renklerin yanında ahşap ürünler sıklıkla tercih ediliyor. Yaşam alanlarında daha çok doğal görünüm konseptini tercih edenlerin ev dekorasyonlarında en çok tercih ettikleri duvar aksesuarlarının başında ahşap çerçeveler geliyor.  Ahşap ürünler rengi ve yapım malzemesi açısından doğadan bir parça olduğu için evinize veya işyerinize doğallık katacaktır. Evinizdeki eşyalar ve duvarlar ile uyumlu ahşap çerçeveleri tercih edebilirsiniz. Ahşap rengi açıktan koyuya doğru renk skalasına sahiptir ve bu renk skalası sayesinde kolaylıkla kombinleme yapılabilirsiniz. Günümüz trendlerine baktığımızda minimalizm ile ahşap ürünlerin kullanımı yaygınlaştı. Doğadan bir görüntüyü sağlayan bu çerçeve modeli evinde daha ferah bir hava yaratacaktır. Ahşap çerçeveler doğal ve sağlıklı olması açısından tercih edilmektedir.

Çoklu Çerçeveler

Çoklu çerçeveler, birçok görselin bir arada kullanılarak görsel açıdan daha zengin bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Çoklu çerçeveler ile geçmişte biriktirdiğiniz güzel anılardan olan fotoğrafları veya sevdiklerinizin fotoğraflarını birleştirerek kullanabilirsiniz. Sadece fotoğraflar değil ilgi duyduğunuz alanlardan ilgili görselleri kullanabilirsiniz. Çoklu çerçeveler ile birbiri arasında uyumu olan görselleri ve yazıları bir bütün olarak kullanabilirsiniz. Asmak istediğiniz yerde tablolarla bir uyum yaratabilirsiniz. Farklı boyutlardaki çoklu çerçeveler ile bir ahenk sağlayarak tablolardan da bir şekil veya harf oluşturabilirsiniz. Çoklu çerçevelerin en güzel yanı duvarınızı büyük ölçüde kaplaması ve göze hitap etmesidir. Çoklu çerçevelerin avantajları çerçevelediğiniz görsellerin yerlerini istediğiniz zaman değiştirebilmenizdir. Büyük ve tek çerçevelerde çerçevenin yerini değiştirmek ve büyük boyutta fotoğraf bulmak zor olabilir. Fotoğraflarınızı sosyal medya uygulamalarındaki gibi birleştirip kolaj çerçevelerde kullanabilirsiniz.

Lamine Çerçeveler

Lamine bir kaplama türüdür. Ahşap üzerine işlenen bu kaplama sayesinde daha korunaklı bir yapıya sahip olur. Ahşap ürünlerini seviyorsanız renk skalası geniş olan lamine çerçeveleri tercih edebilirsiniz. Dekorasyonda en çok tercih edilen çerçeve modellerinden bir tanesi olan lamine çerçeveler farklı renk seçenekleri, farklı desenleri ve boyutları ile mobilya ve duvarlarınızla uyumlu bir seçenek olacaktır. Kullanılan malzemenin sağlam ve hafif olması uzun süre kullanımlar için uygundur. Dekorasyon yaparken lamine çerçeveleri yaptığınız değişimlerde uzun ömürlü olması sayesinde rahatlıkla tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Lamine çerçeveler daha uygun fiyatlarda olduğu için çerçeve seçimizde etkili olabilir.

Mdf Çerçeveler

Mdf, orta yoğunlukta lif levha anlamına gelmektedir. Parça veya bütün ahşap kalıntıların lif haline getirilip daha sonra bu liflerin işlemden geçerek sıkıştırılmasıyla oluşturulur. Hammadesine baktığınız zaman geri dönüştürülen ve sağlıklı bir madde. Mdf maddesi ev eşyalarında kullanılmaktadır.   Dekorasyon yaparken ahşap çerçevelere alternatif arıyorsanız mdf çerçeveleri kullanabilirsiniz. Doğal ve sağlıklı olduğu için kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Doğal ve işlenmemiş bir görüntüye sahip olan mdf çerçeveler doğal yaşam görüntüyle dekorasyonunuzda uyum sağlayacaktır. Günlük kullanımdaki ahşap ürünlerin üretiminde kullanılan mdf çerçeve üretiminde de tercih ediliyor. Soft ve eski görüntüsü ahşap hissiyatını evinizde veya işyerinizde yaşatacaktır.

Özcanlar çerçeve ekibi olarak bu yazımızda dekorasyonda en çok tercih edilen çerçeve modelleri nelerdir, ahşap çerçeve, çoklu çerçeve, lamine çerçeve ve mdf çerçeve modellerini anlatmaya çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha detaylı bilgi alabilmek için ya da farklı çerçeve modelleri için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: ahşap çerçeve, lamine çerçeve, mdf çerçeve, çoklu çerçeve, ahşap çerçeve modelleri, ahşap çerçeveler, ahşap çerçeve fiyatları, lamine çerçeveler, lamine çerçeve fiyatları, mdf çerçeveler, mdf çerçeve modelleri, çoklu duvar çerçeveleri, çoklu çerçeve modelleri, resim çerçevesi, fotoğraf çerçevesi
Nisan 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR