Dekorasyonunuzda Ahşap Çerçeveleri Kullanmanız İçin 5 Neden

ahşap çerçeve modelleri

Dekorasyonunuzda Ahşap Çerçeveleri Kullanmanız İçin 5 Neden


Yaşam alanlarında daha çok doğal görünüm konseptini tercih edenlerin ev dekorasyonlarında  en çok tercih ettikleri duvar aksesuarlarının başında ahşap çerçeveler geliyor.  Yüzyıllardır modası geçmeyen ahşap çerçeveler, doğal ve sade yapısı ile de eve hem rahatlatan hem de şık bir hava katmak isteyenler içinde öncelikli tercihleri arasındadır. Özellikle son zamanlarda doğallığa geri dönüşün trend haline gelmesi ve evlerde minimalist dekor tarzlarının popülaritesinin artması ile birlikte ahşap çerçeveler ev dekorasyonlarında daha da çok kullanılmaya başlamış durumdadır. Ahşabın dayanıklı yapısı ve görünümü de ev dekorasyonunda sıkça kullanılmasının nedenlerinden biridir.


Ahşap çerçevelerin  koyudan açığa farklı renk tonlarına sahip olması da evin istenilen tonlarda ve tarzda dekore edilebilmesine olanak sağlar. Ahşap döşemeler ile uyumlu renklerde evinizde renk bütünlüğü sağlayabileceğiniz gibi farklı ahşap tonlarını da birleştirerek evinize hareketlilik ve estetik bir renk skalası yakalayarak tarz bir görünüm kazandırabilirsiniz.


Ahşap Çerçeveler Nerelerde Kullanılır?


Ahşap çerçeveleri doğal ve sade görünüşlerinden dolayı evinizde, ofisinizde istediğiniz odada, holde, mutfakta hatta banyonuzda bile kullanabilirsiniz. Ofis girişine veya odalarına yerleştireceğiniz ahşap çerçeve, seçeceğiniz ahşap türünün dokusu ve rengi ile ofisiniz için güçlü ve tarz sahibi bir görüntü oluşturabilir. Ayrıca ahşap ofis mobilyalarınız ile uyumlu tonlarda seçeceğiniz ahşap çerçeveler ile modern görünümlü bir dekorasyona sahip ofise sahip olabilirsiniz.


Evinizde de istediğiniz her alanda ahşap çerçeve modellerini kullanabilirsiniz. Salonda, holde, odalarda, mutfakta hatta banyonuzda bile ahşap çerçeveler ile şık dekorasyonlar oluşturabilirsiniz. Salonunuzun ahşap döşemeleri ile uyumlu olarak seçeceğiniz ahşap çerçeveler ile salonunuzda ahşabın muhteşem renk uyumu bir renk bütünlüğü yakalayabilirsiniz. Ayrıca kullanımı pek yaygın olmasa da özellikle banyonuzda ve mutfağınızda kullanacağınız ahşap çerçeveler ile oldukça şık dekorasyonlar oluşturabilirsiniz.


Dekorasyonunuzda Kullanmanız İçin 5 Neden


Ahşap çerçeveleri dekorasyonunuzda  kullanmak için aslında birçok neden bulunuyor. Bunlardan başlıcalarını sıralayacak olursak;


1- Ahşabın açıktan koyuya farklı tonlarda bulunabilmesi dekore edeceğiniz alanın renk uyumuna göre istediğiniz renk tonunda ahşap çerçeve bulabilmenizi sağlar. Ayrıca ahşap döşemeler ile renk bütünlüğü yakalamak isterseniz yine aynı şekilde aynı tonlarda ahşap çerçevelere kolaylıkla sahip olabilirsiniz.
2- Evinize geldiğinize rahat ve size sakinlik veren bir ortam yaratmak istiyorsanız duvarınızı doğanın doğal yapısını evinize yansıtan ahşap çerçeveler ile dekore edebilirsiniz. Seçeceğiniz bitkiler ve ahşap çerçeveler ile yaratacağınız uyum doğal hayatın izlerini evinize yansıtmanıza yardımcı olacaktır.
3- Seçtiğiniz size özel fotoğraflar ile duvarınızda oluşturacağınız kendi fotoğraf galerinizde de ahşap çerçeve kullanımı dikkatin sadece fotoğrafta kalmasını sağlayacaktır. Ahşabın sadece dokusu fotoğrafın daha ön plana çıkmasını sağlayacaktır.
4- Dekore ettiğiniz alanı kırmızı, mavi, yeşil ya da sarı gibi göze çarpan belirgin bir renk ile dekore ettiyseniz duvar aksesuarları olarak seçeceğiniz ahşap çerçeveler her renge uygun yumuşak dokuları ile dekorasyonunuzda renk bütünlüğünü korumanızı sağlayacaktır.
5- Ahşap çerçeve bütün alanlar için kullanılabilir ev aksesuarıdır. Evinizde, ofisinizde ya da istediğiniz her alanda ahşap çerçeve kullanarak şık ve tarz sahibi bir dekorasyonlar oluşturabilirsiniz.


Ahşap Çerçeve Modelleri

 

Kullanımı oldukça yaygın olan ahşap çerçeveler birçok farklı modele sahiptirler. Farklı ahşap türlerinden, farklı boyutlarda ya da kalınlıklarda ahşap çerçeve modelleri mevcuttur. Ayrıca son zamanlarda ahşap severler için üretilen farklı modern görünümlere sahip ahşap çerçeve modelleri de bulunmaktadır. Bunlardan biri de lazer kesim ile oluşturulmuş ahşap çerçevelerdir. Ahşap çerçeve içerisinde lazer kesim ile ahşaptan veya başka malzemelerden oluşturulmuş çeşitli figür veya şekillerin yer aldığı bu çerçeveler farklı tarzda ahşap çerçeve arayanlar için iyi bir alternatif olabilir.


Ahşap Çerçeve Fiyatları


Ahşap çerçeve fiyatları bazı detaylara göre farklılık göstermektedir. Ahşap çerçevenin yapımında kullanılan ahşap malzemenin türü ve kalitesi, çerçevenin ölçüsü ya da ahşabın görmüş olduğu işlemler bunlardan birkaçıdır. Özellikle malzeme olarak kullanılan ahşabın kaliteli ve dayanıklı bir ahşap türünde olması, ahşap çerçevede fiyat belirleyen en önemli unsurlardan biridir.

Özcanlar çerçeve ekibi olarak bu yazımızda ahşap çerçeve nedir ve nerelerde kullanılır, ahşap çerçeve modelleri ve fiyatları nelerdir sorularına cevap vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha detaylı bilgi alabilmek ya da ahşap çerçeve  modelleri için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: ahşap çerçeve, ahşap çerçeve modelleri, ahşap çerçeveler, ahşap çerçeve fiyatları, ev dekorasyonu, ev dekorasyonunda ahşap, çerçeve modelleri, çerçeve fiyatları, resim çerçeveleri, fotoğraf çerçeveleri
Mart 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR