Ev Dekorasyonunda Fotoğraf ve Resim Çerçevelerinin Yeri

Ev Dekorasyonunda Fotoğraf ve Resim Çerçevelerinin Yeri

Evde değişim yapmak oldukça zaman alıcı ve maliyetlidir. Kendinizden bir parça koyarak sizler de kolaylıkla ev dekorasyonu yapabilirsiniz. Evlerin dekorasyonunda ve iç mimarisinde duvarların süslenmesine yardımcı olan çerçevelerdir. Çerçevelere anılarımızın, sevdiklerimizin ve bize değer katan fotoğrafları ve resimleri koyabiliriz. Görsel olarak çerçevelerin desenleri, boyutları ve tasarımları güzel bir uyum sağlayabilir. Evinizde bir uyum ve farklılık arıyorsanız fotoğraf ve resim çerçevelerini kullanmalısınız. Duvarların ve eşyaların daha şık durmasanı çerçeveler ile sağlayabilir aynı zamanda çerçeveler odaya hareket katar. Duvar boyanıza, eşya renginize göre tarzınızı belirleyebilir çerçeve skalası içinde zevkinize göre çerçeve seçimi yapabilirsiniz. Günümüzde minimalizm ile ev dekorasyonu ve el işçiliği önem kazandı. Resim ve fotoğraf çerçeveleri ile evinizde farklı bir hava yaratabilir minimal dokunuşlar yapabilirsiniz.

Fotoğraf Çerçeveleri ve Resim Çerçeveleri Nedir?

Eşsiz zamanlarda çekilen ve sevdiklerinizle olan harika fotoğraflar albümlerde ve raflarda kalmamalı. Fotoğraf çerçeveleri ile biriktirdiğiniz anılarınızı görsel olarak kalıcı hale getirebilirsiniz. Deneyimleriniz yerleri, işleri yediğiniz yemeklerin fotoğraflarını ve sizi siz yapan sevdiklerinizin fotoğraflarını evinizin dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Bu sayede duvarlarınız boş kalmayacak ve eviniz daha anlamlı hale gelecektir. Resim çerçeveleri, profesyonel veya amatör çizilen resimleri evinizde görünür bir hale getirecektir. Resim çerçevesi dekoratif bir görünüm kazandırırken aynı zamanda resminizi korumaktadır. Resminizin içeriğine göre çerçeve modelinizi seçebilirsiniz.

Fotoğraf ve Resim Çerçevelerinin En Sık Kullanıldığı 4 Yer

Geçmişi bize tekrar anımsatan ve yaşatan fotoğraflardır. Bunları anı olarak her gün görebileceğimiz bir yerde tutmak onu daha değerli kılar. En çok sevdiğimiz resimler ise bize birşeyler öğreten veya sevdiğimiz, ilgi duyduğumuz alanlardan birer karelerdir. Bizim için değeri olan fotoğrafların ve resimlerin çerçevelerini nerelerde kullanabiliriz ve en çok kullanım alanlarını derledik.

Ev dekorasyonu yaparken çerçevelerin en sık kullanıldığı yerler size de harika fikirler verecektir. İlk olarak evlerin salonlarını veya büyük odalarını doldurmak zordur. Büyük ebatlarda tablolar, parçalı tablolar bu konuda sizin yardımıza koşacaktır. Fotoğraflarınızı ve resimlerinizi büyük duvarlara asabilir ve daha rahat bir oda oluşturabilirsiniz.

İkinci olarak fotoğraf albümlerinde olan küçük boyutlardaki fotoğraflarınızı veya resimlerinizi masanızın üstüne veya küçük dolapların üzerine koyabilirsiniz. Çalışırken sizin motive olmanızı sağlarken masanıza uygun renklerdeki çerçeveler ile kombinleyebilirsiniz. En sık kullanılan bir diğer alan ise mutfaktır.

Mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız veya misafirleriniz geldiğinde mutfakta zaman geçiriyorsanız fotoğraf ve resimlerinizi kullanabilirsiniz. Daha önce deneyimlediğiniz yemeklerin fotoğraflarını veya yemek resimlerini çerçeve yaparak mutfağınızda kullanabilirsiniz.

Son olarak fotoğraf ve resim çerçevelerinin en sık kullanıldığı yerler çocuk odalarıdır. Çocuk veya genç odalarında çocukların sevdiği süper kahramanların veya izlediği film kahramanlarının resimlerini duvara asabilirsiniz. Ailenizle ilgili güzel fotoğrafları da asarak aile kavramını daha iyi yansıtabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Fotoğraf Çerçevesi Modelleri

Güzel fotoğraflar ve resimler çıkartıp bunu çerçeve ile evinize asmak istedinizde ebat ve uygun model seçimi zor olur. Çerçeve seçimi yaparken ebatları fotoğrafınıza uygun bir çerçeve almalısınız. Ahşap bir çerçeve ile doğanın renklerini evinizde tutarken aynı zamanda fotoğraflarınızı korumuş olursunuz. Ahşap ürünleri seviyorsanız ve ilginiz varsa fotoğraf çerçevelerinini de ahşap seçebilirsiniz. Ahşap, çerçeve seçiminde en çok tercih edilen ürünlerden bir tanesidir. Doğal ve sağlıklı olması açısından önemli olan ahşap kullanımı kullanıcılar tarafından dekorasyon yaparken tercih ediliyor. En çok tercih edilenlerden bir tanesi de çoklu çerçevelerdir. Çoklu çerçeveler kolaj çerçevelerdir. Bir çok görseli fotoğrafı rahatlıkla kombinlemenize yardımcı olur. Fotoğraflar birbirinden farklı bile olsa çerçeve renkleri arasındaki uyum sayesinde harika bir dekorasyon yapabilirsiniz. Çoklu çerçevelerin kullanışlı olması çok tercih edilmesine sebep olmaktadır. Çoklu fotoğraf çerçevesi birçok çerçevenin birbiri arasında uyum sağlamasıyla oluşan bir çerçeve türüdür. İsterseniz fotoğrafları benzerliklerine göre kombinleyebilir dilerseniz çerçeveler arasında uzum sağlayabilirsiniz.

Özcanlar çerçeve ekibi olarak bu yazımızda ev dekorasyonunda fotoğraf çerçevelerin yerini, ne olduğunu, en sık kullanıldığı 4 yeri ve en çok tercih edilen fotoğraf çerçevesi modellerini derledik. Umarız faydalı olmuştur. Daha detaylı bilgi alabilmek ya da fotoğraf ve resim çerçeveleri için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: çerçeve, çerçeve modelleri, fotoğraf çerçevesi, fotoğraf çerçeveleri, resim çerçevesi, resim çerçeveleri, ahşap çerçeve, lamine çerçeve, ahşap çerçeveler, ahşap çerçeve modelleri, konsept çerçeveler, çoklu çerçeveler, çoklu çerçeve modelleri
Nisan 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR