Hangi Ebatlarda Çerçeve Almalıyım?

çerçeve ebatları

Çerçeve, birçok alanda kullanılır. İç mimaride en çok tercih edilen dekorasyon ürünlerinden bir tanesi çerçeveler birçok tasarımın tamamlayıcısı olabilir. Çerçeve seçerken renklerine ve ürünün kalitesine, hangi malzemeden yapıldığına bakılır. Bunun yanında ebatları çok önemlidir. İnternet kullanımının artması ile birlikte internetten alışveriş arttı. Sitelerden alışveriş yaparken ürün görseli yanıltıcı olabiliyor. Fotoğraf,resim,yazı veya ayna için çerçeve bakıyorsanız boyutları değişkenlik gösterecektir. Yazımızdaki doğru çerçeve seçimi ve kullanım alanları ile hangi ebatlardaki çerçeveyi alacağınıza kolaylıkla karar verebilirsiniz. Çerçeve boyutlarını etkileyen bir diğer etken ise kullanılacağı alandır. İş yerlerindeki ofisler veya ortak kullanım alanları ve evdeki mutfak,banyo, oturma odası veya salon için çerçeve ebatları değişkenlik gösterecektir. Çerçeve ebatlarını belirlerken hangi malzemeden yapıldığı da önemlidir. Kullanım alanına uygun malzeme ve görsel anlamda uygun çerçeveler alabilmeniz için çerçeve ebatlarını sizler için derledik.

En Çok Tercih Edilen Çerçeve Ebatları

Dekorasyon yaparken veya evinizi tasarlarken kullanmayı düşündüğünüz çerçeve modelleri vardır. Çerçeve modelleri ve çerçevelerin ebatları fotoğrafları ve resimleri daha dikkat çekici hale getirmektedir. Çerçeve ile kullanmayı düşündüğünüz görseller, yazılar doğru ebatlarla daha şık bir görünüme sahip olacaktır. Hangi ebatlarda çerçeve almalıyım diye düşünüyorsanız sizin için en çok tercih edilen çerçeve ebatlarını sıraladık. Sizin için en uygun çerçeve ebatını seçerek daha uyumlu bir dekor oluşturabilirsiniz. Standart kalıplar sayesinde fotoğraflarınıza uygun çerçeveyi seçerek şık bir dekor oluşturabilirsiniz.

13x18 Çerçeve

13x18 çerçeve boyutları küçük fotoğraflar için daha uygundur. Fotoğraf albümlerinde yer alan görseller çoğunlukla bu boyutlarda basılmaktadır. Sizde anılarınızı, eşsiz zamanları ölümsüzleştirmek ve sürekli görmek istiyorsanız bu çerçeveyi kullanarak fotoğraflarınızı çerçeveleyebilirsiniz. 13x18 çerçeve küçük bir çerçeve ebatı olduğu için daha fazla çerçeve ile kombinleyip göze hitap eden bir uyum sağlayabilirsiniz. Masaların üzerine veya küçük dolapların üzerine koyabileceğiniz bu çerçeve ile kullanım alanını genişletebilirsiniz. 13x18 çerçeve ebatı ile çoklu çerçeve dekorasyonu oluşturarak alan kazandırır. Albümlerinizden veya çektiğiniz fotoğraflardan çıkardığınız görseller ile çoklu tablo yapabilirsiniz. Detaylı bilgi ve çok çerçeveler hakkında daha fazlasını öğrenmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

30x40 Çerçeve

30x40 çerçeve ebatı ile isterseniz fotoğraflarınızı asabilir, isterseniz yazı ve resim için kullanabilirsiniz.  Bu ebattaki çerçeveler genellikle bilgilendirme, uyarı yazılarında tercih ediliyor. A3 kağıt boyutuna yakın olan bu çerçeve ile fotoğraflarınızı veya resimlerinizi asabilirsiniz. Tek kullanımı yetersiz olsada daha fazla çerçeve kullanılarak kolaj oluşturulabilir. 30x40 en ve boy oranı kullanım alanı açısından rahatlık sağlamaktadır.

35x50 Çerçeve

35x50 çerçeve; okullarda, resmi yerlerde görebileceğimiz Atatürk resminin ve İstiklal Marşı’nın olduğu çerçevenin boyutudur. Anlaşmaları veya belgelerinizi çerçeveletmek için bu ebatları tercih edebilirsiniz. Bu boyutlardaki bir fotoğraf ile tek bir görsel oluşturabilirsiniz. 35x50 en ve boy oranı ile ister yatay ister dikey olarak kullanabilirsiniz.

50x70 Çerçeve

50x70 çerçeve boyutları tablo,resim ve büyük fotoğraflar için uygundur. Dekorasyon ve tasarım yaparken büyük bir görsel tercih edecekseniz bu ebattaki bir çerçeveyi tercih edebilirsiniz. 50x70 ebatlarındaki çerçevelere özel günlerde çekilen fotoğraflarınızı koyabilir ve bir tablo gibi kullanabilirsiniz. Odanızın görsel yönünü zenginleştirmek istiyorsanız büyük ve güzel resimleri 50x70 ebatındaki çerçeveler ile kullanabilirsiniz. Kanvas tabloları bu boyuttaki çerçeveler üzerine yapılmaktadır. Özel baskı ve kaliteli üretilen kanvas tabloları büyük ölçülerde seçerek kaliteli bir dekor yapabilirsiniz. Salon gibi geniş alana sahip odalarda büyük çerçeveli resimler veya fotoğraflar daha doygun gözükmesini sağlar. En ve boylam oranına göre diğer çerçevelerden büyük olan bu çerçeve kalıbı ayna kullanıcıları ve üreticileri tarafından tercih ediliyor.

Farklı renk, tasarım, kaliteye göre çerçeve tercihi yaptıktan sonra doğru ebat seçimi görselinizi ön plana çıkarır. Ürün boyutları ve kullanılan alanları belirledik. Dekorasyon fikirlerinde çerçevenin rolü çok fazla ve kalıplara bağlı kalmadan özgürce dekorasyon yapabilirsiniz. Farklı ebat ve renk seçeneklerini kombinleyebilirsiniz.

Özcanlar çerçeve ekibi olarak bu yazımızda hangi ebatlarda çerçeve almalıyım sorusuna yanıt vermeye çalıştık. En çok tercih edilen çerçeve ebatlarına değindik, sizler de fikir edinebilirsiniz. Umarız faydalı olmuştur. Daha detaylı bilgi alabilmek ya da çerçeve ebatları için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: çerçeve, çerçeve modelleri, çoklu çerçeveler, çoklu çerçeve modelleri, ahşap çerçeve, ahşap çerçeveler, lamine çerçeveler, ahşap çerçeve modelleri, toptan çerçeve, baskı, 13x18, 30x40, 35x50, 50x70, fotoğraf çerçevesi, resim çerçevesi, çerçeve ebatları
Nisan 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR